Če imate doma katerega od njegovih stripov, imate bogastvo!

Čeprav je to skoraj nemogoče, saj se gre za zelo redke stripe. Eden od teh je bil prodan za rekordno ceno! Redka serija skic lika Astro Boy japonskega mojstra mange Osamuja Tezuke je v soboto na dražbi v Parizu dosegla ceno 269,400 evrov. To je rekordna cena za avtorja, ki je znan tudi kot bog mange oz. japonskega stripa.

Dražitelji so izklicno ceno dvignili kar za petkrat, to pa je verjetno tudi zaradi same redkosti Tezukovih del in kakovosti skic na licitaciji. Te so namreč naslikane s kitajskim črnilom in pobarvane z akvareli, delo pa je veliko 35 krat 25 centimetrov, je pojasnil poznavalec stripov Eric Leroy.

Serijo je kupil “evropski zbiralec, ki si jo je želel že dlje časa”, je dodal Leroy.

Tezuka je delo naslikal v 50. letih prejšnjega stoletja, serijo pa sestavlja šest skic, na katerih se Astro Boy bori s sovražnikom.

Astro Boy je serija japonskih stripov o istoimenskem androidu s človeškimi čustvi, ki ob pomoči profesorja skuša živeti normalno življenje fantka. Strip je izhajal med letoma 1952 do 1968. Po stripu so posneli več animiranih serij in filmov. Različica iz leta 2009 je sinhronizirana tudi v slovenščino.