Bivšemu zamenjala facebook geslo in končala v zaporu!

To, da so družabna omrežja lahko zelo nevarna za naše življenje, je jasno popolnoma vsem … Vendar, a ste vedeli, da je zloraba zasebnega računa lahko kaznivo dejanje? No, pa ne govorimo o gospodarskem kriminalu ali čem podobnem … Že če svoji ‘ljubljeni’ osebi ‘vdrete’ v facebook, vas lahko kaznujejo. To je namreč kršenje zasebnosti … Kot seveda vdor v e-mail ali telefon.

2 meseca zapora, ker mu je zamenjala geslo?!

Neka ženska iz severne Italije je končala pred sodnikom, ker je svojemu nekdanjemu fantu zamenjala facebook geslo. Fant si je facebook račun ustvaril še ko sta bila s punco zaljubljena in srečna … Ko na obzorju ni bilo nikakršnih problemov. Dekle je seveda poznalo vsa fantova gesla in ko se je njuna ljubezen končala, je razočarana ženska postala maščevalna. Ker je opazila, da se na profilu nekdanjega fanta množijo ‘ženske prijateljice’, je vdrla v profil in mu enostavno zamenjala geslo … Na tak način mu je onemogočila dostop do njegovega zasebnega računa. Resda je bil fant nekoliko slabši poznavalec interneta in družabnih omrežij, vendar je očitno zelo dober poznavalec italijanske zakonodaje. Odločil se je za tožbo in jo tudi dobil. Dekle je bilo obtoženo na 2 meseca zapora in 4.000 evrov denarne kazni.

No, preden boste vdrli na facebook ali instagram profil vaše (ne)ljubljene osebe, dobro premislite! To vas lahko zelo veliko stane!


Elektronske naprave dobesedno vladajo našemu planetu – brez njih enostavno ni več moč normalno živeti – torej, preveri naš pester izbor visoko tehnoloških izdelkov priznanih blagovnih znamk!