Bi dovolile, da vam lazi po obrazu?!

Kreme iz polžje sline že obstajajo in so vse bolj iskane. Proizvajalci namreč trdijo, da so odlične pri odpravljanju gub in osvežitvi utrujene, starejše kože.

Kreme naj bi zdravile in obnavljale tudi poškodovano kožo. Lepotni salon v Tokiu pa je predstavil nenavadno metodo proti staranju: živega polža na obrazu.

Na eni od spletnih strani so bralcem zastavili vprašanje: bi si za lepoto, sijočo kožo z manj gubami dali na obraz polža? Bi dovolili, da vam lezejo po licu in okoli oči? Takšno terapijo so namreč predstavili v lepotnem centru Clinical-Salon Ci:z.Labo v Tokiu. Seveda je zaradi svoje nenavadnosti ta najnovejša zamisel hitro prišla v javnost.

Polžja slina v kremah je sicer na trgu že leta. Zelo priljubljene so take kreme recimo v Koreji … Poleg krem obstajajo še maske, šamponi, serumi. Kako so sploh prišli na to idejo? Menda so kmetje, ki imajo polžje farme in so s polži rokovali, jih prijemali in prekladali, opazili, da imajo nenavadno nežno kožo na rokah, praske pa so se hitreje celile.

Izvleček polžje sline je zanimiva mešanica proteinov, glikolne kisline in elastina. Ima regenerativne sposobnosti, zato lahko obnavlja poškodovano kožo. Učinkovit naj bi bil tudi pri zdravljenju brazgotin in aken.

Nekateri celo verjamejo, da bi polži lahko pomenili lepotno revolucijo. Louis-Marie Guedon je francoski vzreditelj, na katerega so postali pozorni zaradi trditve, da so polži polni kolagena, glikolne kisline, antibiotikov in drugih snovi, ki obnavljajo in zdravijo kožo, in zato izjemna priložnost. Iznašel naj bi skrivno tehniko, s katero zajema njihovo slino. Zdaj želi to inovacijo spremeniti v industrijski postopek, s katerim bi na leto zajeli kar petnajst ton polžje sline.

Vsekakor vam predlagamo, da se namažete s polžjo kremo in to tako, ki ne vsebuje parabenov, kozervansov in alergenov … FACE COMPLEX – Naravna formula za vašo lepoto!


Negovalna krema proti gubam na osnovi polžje sline za regenerirano, sijočo in mladostno kožo.