Poročno potovanje bo moralo počakati

Britanska kraljeva družina se je s tvitom zahvalila vsem, ki so v soboto prišli na poroko princa Harryja in Meghan Markle, ter vsem, ki so poroko spremljali po svetu. Dodali so tudi čestitke mladoporočencema, ki sta po sobotni poročni zabavi noč preživela na gradu Windsor, poroča britanski BBC na svoji spletni strani.

Po poroki v kapeli na Windsorskem gradu in sprejemu, ki ga je gostila kraljica Elizabeta II., se je zvečer na sprejemu v bolj intimnem vzdušju v sosednji rezidenci Frogmore House zbralo 200 gostov, ki jih je gostil Harryjev oče, princ Charles. Večer se je sklenil z ognjemetom.

Nevesta se je iz bele poročne obleke z ladijskim izrezom britanske modne oblikovalke Clare Waight Keller za sprejem preoblekla v obleko Stelle McCartney. Priznana britanska modna oblikovalka je za to priložnost oblikovala dolgo belo svileno obleko z odprtim hrbtnim delom in rameni.

Meghan si je nadela tudi Harryjevo poročno darilo – prstan z dragocenim akvamarinom, ki je bil nekoč last njegove pokojne mame, princese Diane. Harry je mladoporočeno ženo na zabavo pripeljal z avtomobilom jaguar z odprto streho in registrsko številko E190518 – datumom njune poroke.

Novopečena vojvoda in vojvodinja Sussexa še ne bosta odpotovala na poročno potovanje. Pred tem se bosta v torek v Buckinghamski palači udeležila sprejema v čast 70. rojstnega dneva princa Charlesa, kar bo njun prvi uradni dogodek po poroki.