Z rdečim vinom lahko celo hujšamo

Po zaslugi številnih antioksidantov iz rujne kapljice boste hujšali hitreje kot se mošt spreminja v vino.

Mediteransko dieto z obilo zelenjave, ribami in olivnim oljem poznajo tudi otroci, manj pa je znana nadgraditev takšne prehranjevalne piramide z vsakodnevnim kozarcem rdečega vina. Po zaslugi številnih antioksidantov iz rujne kapljice, med katerimi igra vodilno vlogo resveratrol, boste hujšali hitreje kot se mošt spreminja v vino, kar v številkah pomeni do 4 kilograme tedensko, zraven pa uredili krvni sladkor, tlak in holesterol. Na zdravje!

Poigravanje s kalorijami

Za klasično mediteransko dieto veljajo preprosta pravila; vsak večji obrok je treba zasnovati na velikih količinah zelenjave, dobrodošla je še porcija pustih beljakovin; najbolje ribe,  slab pa ni niti pust piščanec, puran, skodelica posnetega jogurta ali dve jajci. Prednost morate dati nepredelanim ogljikovim hidratom; stročnicam, rjavemu rižu, polnozrnatemu kruhu in testeninam. In nenazadnje, vsak dan med vsako mediteransko dieto vam pripadajo žličke olivnega olja, namesto katerega lahko pohrustaste pest oreščkov ali pa si odrežete rezino sira.

Za novo mediteransko dieto pa velja, da se je treba občasno odpovedati ogljikovim hidratom v obliki kruha ali riža in jih nadomestiti z rdečim vinom.

Zakaj je rdeče vino zdravo?

Zdravilni učinki alkohola se skrivajo v etanolu, ta pa se nahaja v vseh alkoholnih pijačaj. Drži pa, da zgolj rdeče vino vsebuje flavonoide, kemikalije, ki pomagajo regulirati celično rast, zdravijo vnetne procese  in preprečujejo nastajanje krvnih strdkov, zaradi česa je denimo znani, da imajo Francozi, ljubitelji kapljice, najmanj težav s srcem. Rdeče vino se lahko pohvali tudi z resveratrolom, ki deluje kot lovilec prostih radikalov, s čimer ščiti celice in zavira njihovo staranje. Pomaga pri preprečevanju srčno-žilnih bolezni, vnetnih procesov in določenih rakavih obolenj, pomlajuje kožo in nenazadnje hujša.

Je pa vino koristno tudi zato, ker napeljuje k zdravim prehranjevalnim navadam. Obsežna raziskava danskih supermarketov je dokazala naslednjo zanimivost; kupci, skupaj z vinom, kupujejo večinoma zelo zdravo hrano, kot so olive, posneti mlečni izdelki, siri, sadje, zelenjava, perutnina, med tem ko so ljubitelji piva zraven največkrat kupijo čips, industrijsko predelano meso kot so klobase, šunka, gazirane pijače ipd.

Zakaj rdeče vino hujša?

Raziskava, v kateri je sodelovalo 50.000 žensk, je dokazala, da je tveganje, da se bodo zredile, manjše pri ženskah, ki si privoščijo nekaj kozarčkov vina tedensko kot pri tistih, ki sploh ne pijejo alkohola. V tvegani skupini so le tiste ženske, ki popijejo več kot  dve merici alkohola dnevno.

Zakaj lahko kozarček rujnega dnevno celo pripomore k vitkejši liniji? Alkohol pospešuje presnovo, poleg tega pa pozitivno vpliva na delovanje hormonov. Najbolj vpliva na hormone lakote resveratrol, antioksidant, ki ga najdemo le v rdečem grozdju oziroma rdečem vinu. Ženske, ki popijejo kozarec rdečega vina, večino dni v tednu, imajo tudi najnižjo raven inzulina, hormona, ki povzroča trebušno debelost.

Seveda prav vse alkoholne pijače niso »dietetične«. Nekatere, denimo koktajli in pivo, so prave kalorične bombe. Pina colada zaseda nehvaležno prvo mesto, saj je težka čez 400 kalorij. V kozarcu rdečega vina pa je le okoli 80 kalorij, kar je manj kot v rezini kruha.


Če bi pa radi kilograme izgubili še na bolj zdrav način in pri tem tudi razstrupili vaše telo, potem vam priporočamo revolucionarno formulo DC247

Poskusite edinstveno formulo DC247 – skrivno formulo, ki tudi Severini, Tanji Žagar in drugim zvezdnicam pomaga ohranjati vitko in seksi postavo! Za več informacij, kliknite ***sem***!