Ojoj, zakaj mi lasje tako izpadajo?!

Povsem normalno je, da telo ob prehodu z enega na drug letni čas doživlja spremembe.

Te so najbolj očitne med prehodi med skrajnimi letnimi časi, kot sta prehoda z zime na pomlad in s poletja na jesen. Najbolj očiten stranski učinek spomladanskega prehoda je nadležna spomladanska utrujenost in težave s kožo ter lasmi. 

Z ljudmi je tako nekako kot z živalmi, dvakrat letno menjajo dlako. Pri ljudeh je to še zlasti opazno spomladi in jeseni, ko nam lasje začnejo odpadati v večjem številu, a je to povsem naraven proces. Če med letom zdravemu človeku dnevno v povprečju odpade 50–100 las, se ta številka v obdobju od avgusta do novembra nekoliko poveča. Pri ženskah je ta jesenska posledica še veliko bolj opazna, saj naj bi bile ženske bolj občutljive na dejavnike, ki jeseni povzročajo izpadanje las. Zato se nikar ne ustrašite, če s poslabšanjem vremena opazite tudi večjo gmoto odpadlih las na krtači za česanje.

Pomaga vam lahko tudi to – ENERGIZING PLUS Komplet proti izpadanju las


Revolucionarni sistem, ki vam bo pomagal ustaviti prekomerno izpadanje las. Energizing plus je inovativni način proti izpadanju las in za ponovno rast le teh. Vsebuje aminokislino arginin, matične celice in eterična olja.

‘Življenje’ las 

Življenje lasu ima nadvse zanimiv potek, saj ne poteka tako, kot si predstavljamo na prvi pogled – da pač zraste, in ko odmre, odpade. Človeški lasje pravzaprav rastejo ciklično, njihovo življenje pa traja od dve do šest let. V prvi fazi las raste. Po določenem obdobju rasti preide v fazo mirovanja, ki traja od dva do šest mesecev. V tej fazi las ne raste, ampak zgolj miruje, po določenem času pa odpade. Lasni mešiček izpadlega lasu si nato vzame tri mesece počitka, nato pa znova ponovi celoten proces rasti lasu. Občutek, da naši lasje nenehno rastejo, dobimo predvsem zaradi tega, ker naenkrat na naši glavi res raste 90 odstotkov vseh las, v mirovanju jih je zgolj 10 odstotkov.

Dejstvo je neizpodbitno – lasje spomladi in  jeseni bolj izpadajo in za mnoge to predstavlja precejšnjo težavo. Da bi izpadanje las čim bolj ublažili, je treba poskrbeti za ustrezno nego. Resda lasje spomladi in jeseni pač morajo izpasti, a na izpadanje las vplivajo tudi nekateri drugi vsakdanji dejavniki, kot so stres, nezdrava prehrana in nepravilna nega, ki lahko stanje še poslabšajo. Da bi tako res poskrbeli, da izpadejo samo tisti lasje, ki bi morali izpasti, je treba še toliko bolj poskrbeti za njihovo nego. Izogibati se je treba vsemu, kar jim škoduje, torej agresivnim kozmetičnim preparatom (belilna sredstva, sredstva za trajno kodranje ali ravnanje), premočnemu česanju, tupiranju in sušenju s prevročim zrakom. Lasem privoščimo striženje ter negovalne maske in kure. 

Lasem zagotovite ustrezno prehrano

Za zdravo rast las so predvsem pomembni vitamin B-kompleks, železo, cink, baker, minerali in beljakovine, zato je pomembno, da uživamo uravnoteženo prehrano, ki bo seveda vsebovala zadostne količine vsega omenjenega. Beljakovine, železo in vitamin B so sploh izredno pomembne sestavine, ki se jih da nadomestiti tudi s prehranskimi dopolnili, a je predvsem priporočljivo vnašanje vseh teh sestavin z ustreznimi živili. Ta so: meso (zlasti rdeče), mleko in mlečni izdelki, jajca, leča, čičerika, soja, fižol in zelena listnata zelenjava. Vsa ta živila je dobro vnesti v uravnotežen dnevni jedilnik, ki bo poskrbel za zadostno absorpcijo hranilnih snovi – železo se bo, denimo, najbolje absorbiralo v vaše telo ob prisotnosti vitamina C.

Hialuronska kislina ni izjemna le za kožo, temveč tudi za vaše lase – privoščite si to plemenito nego na osnovi hialuronske kisline in naredite čisto pravi lifting vašim lasem.