Žar na oglje BBQ
Bi radi svoje najbližje razvajali s slastnimi mestnimi dobrotami, pripravljenimi na žaru? Najboljši okus imajo seveda jedi, ki so pripravljene na žaru na oglje, ki je za nekatere lahko čisto prava nočna mora. Če pa imate pravi žar, ki vam omogoča veliko stvari, je tako pečenje čisto pravo uživanje!
Predstavljamo vam žar na oglje znamke BBQ Collection. Narejen je iz kvalitetnih materialov in je izjemno trpežen.S tem žarom boste pripravili najboljše čevapčiče! Vaše vrtne zabave pa bodo res enkratne in vsi povabljenci še kako navdušeni.


Žar na oglje BBQ grill – IDEJA ZA RECEPT:
Zraven mesa se vedno prileže lahka poletna solata:
Za štiri osebe potrebujemo glavo zelene solate, šop redkvic, pol kumare, 20 oliv, 50 gramov roqueforta, dve žlici lahke majoneze, dve žlici kisa, žlico sesekljanih zelišč (peteršilj, pehtran, drobnjak, kislica), sol in beli poper. Solato očistimo in dobro operemo, pustimo čim večje liste. Redkvice operemo in jih narežemo na četrtine. Kumaro operemo in jo prerežemo na pol, odstranimo semena in narežemo na rezine. Polovico oliv narežemo na kolobarje, drugo polovico pa samo na pol. Stresemo v skledo in narahlo premešamo. Za solatni preliv pretlačimo sir in ga zmešamo z majonezo, kisom, soljo in poprom. Primešamo še sesekljana zelišča in polijemo po solati.
Lahko si privoščimo paradižnikovo solato s čebulo kot samostojno jed:
Za štiri osebe potrebujemo 500 gramov paradižnika, 250 gramov čebule, dve žlici jabolčnega kisa, tri v trdo kuhana jajca, žlico sesekljanega peteršilja, žličko nepekoče gorčice, dve žlici navadnega jogurta, žlico sesekljanih svežih zelišč (bazilika, drobnjak …), sol, beli poper. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Zavremo pol litra slane vode, ki smo ji dodali žlico kisa. Čebulo kuhamo v vodi približno 5 minut. Nato jo odcedimo in ohladimo. Paradižnik očistimo in operemo, v trdo kuhana jajca olupimo, nato pa oboje narežemo na rezine. Paradižnik, čebulo in jajca nalagamo v skledo po plasteh. Po vrhu potresemo s peteršiljem in posolimo. Za preliv zmešamo gorčico, lahko majonezo, jogurt in zelišča ter prelijemo čez solato. Za pol ure postavimo v hladilnik.