-6%
,

Medikoel Sinkopa – Nadlaktni merilnik krvenga tlak Se6400a


160.00 170.00

 Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 080 6116
 • Do rezultata le z enim korakom
 • Govorna funkcija
 • Velike številke, velik zaslon, na dotik občutljive tipke
 • Prikaz diastoličnega in sistoličnega krvnega tlaka ter srčnega utripa
 • Prikaz nepravilnega srčnega utripa
 • Spominska funkcija
 • Datum in čas
 • Prikazana in vgrajena klasifikacija srčnega utripa
 • Samodejni izklop
 • Kombinirano napajanje (baterije ali preko polnilca)

Krvni tlak je sila, s katero kri pritiska na stene žil, po katerih teče. Srce neprestano poganja kri pokrvnih žilah. Kri pa pritiska na steno žil. Ob tem se ustvarja
pritisk ali tlak. Poznamo sistolični (angl. systole = krčenje) ali zgornji krvni tlak, ki ga izmerimo takrat, ko srce iztisne kri v ožilje, in diastolični (angl. diastole = širjenje) ali spodnji krvni tlak, ki ga izmerimo, ko srčna mišica počiva. Višina krvnega tlaka je odvisna od količine krvi, ki jo srce iztisne iz levega prekata v glavno žilo odvodnico
(aorto), in od upora krvnih žil. Bolj ko so žile skrčene, višji je krvni tlak. Izrazimo ga v milimetrih živega srebra (mm Hg).

 

Zakaj meriti krvni tlak doma?
Dokazano je, da visok krvni tlak povzroča poškodbe na žilah in glavnih vitalnih organih. Visok krvni tlak je nevarna bolezen, ki spada med nevarne neodvisne dejavnike tveganja za nastanek možganske kapi, srčnega infarkta, ledvičnega in srčnega popuščanja in ateroskleroze z vsemi njenimi posledicami. Redno
merjenje in beleženje krvnega tlaka pripomore k splošni sliki vašega stanja in je koristen pripomoček zdravniku.Pri merjenju doma se izognete tudi
sindromu bele halje , kjer se v zdravniški ordinaciji zaradi vznemirjenja velikokrat pokaže višji krvni tlak,kot pa ga posameznik dejansko ima.

Poleg tega pa vas redno spremljanje vrednosti krvnega tlaka spodbudi:

 •  k zdravemu življenjskemu slogu
 •  k omejevanju soli v prehrani
 •  k doslednemu jemanju zdravil
 •  k zmanjšanju psihičnih obremenitev zaradi bolezni in s tem boljšemu sodelovanju pri zdravljenju bolezni;

Vse fizične dejavnosti, razburjenje, stres, prehranjevanje, pitje, kajenje, telesna drža in številne druge dejavnosti ali dejavniki (vključno z merjenjem
krvnega tlaka), vplivajo na vrednost krvnega tlaka. Zaradi tega je praktično nemogoče pridobiti enake odčitke krvnega tlaka, tudi v primeru, da bi v krajšem času opravili več zaporednih meritev. Krvni tlak se spreminja tudi glede na del dneva. Najvišjo vrednost se običajno pojavi podnevi in najnižja običajno okoli polnoči. Značilno je, da se začne vrednost večati okrog 3:00 in doseže najvišje ravni podnevi, ko je večina ljudi budnih in aktivnih.

Nadlaktni merilnik krvnega tlaka SE 6400 A z neinvazivno tehniko meri diastolični in sistolični krvni tlak ter srčni utrip. To izvaja s pomočjo napihljive manšete ki jo uporabnik ovije okoli nadlahti. Manšetni obseg je omejen med 22cm-48cm.

TEHNIČNI PODATKI:
1. Trgovsko ime: nadlaktni merilnik krvnega tlaka
2. Model: SE 6400 A
3. Klasifikacija: notranje napajanje, tip BF aplikativni del, IPX0, št AP ali APG, neprekinjeno delovanje
4. Velikost aparata: 144mm × 100mm × 64mm
5. Obseg manšete: 22cm ~ 30cm (standardna velikost), 30cm ~ 42cm, 42cm ~ 48 cm (neobvezno)
6. Teža: pribl. 340g (Teža baterijskih vložkov in manšete nista vključeni)
7. Merilna metoda: oscilometrična metoda
8. Spomin prostornina: 2 x 30-krat s časom in datumom
9. Napajanje: DC 6V 600mA, baterijski vložki: 4 x 1,5 V velikost AA
10. Merilno območje: Manšetni tlak: 0-300mmHg
Sistolični tlak: 60-260mmHg
Diastolični tlak: 40-199mmHg
Srčni utrip: 40-180 udarcev / min
11. Natančnost: Zračni tlak: ± 3mmHg
Srčni utrip: ± 5%
12. Primerna okoljska temperatura za delovanje: 5 oC~ 40 oC (41 oF ~ 104 oF)
13. Primerna okoljska vlažnost za delovanje: ≤ 90% RH
14. Primerna okoljska temperatura za skladiščenje in prevoz: -20 oC ~ 55 oC (-4 oF ~ 131oF)
15. Primerna okoljska vlažnost za skladiščenje in prevoz: ≤ 90% RH
16. Primeren okoljski tlak: 80kPa-105kPa
17. Življenjska doba baterijskih vložkov: pribl. 200-krat

 

Šifra: BLUE00519 Kategoriji: ,

DOSTAVA

Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času.

Če je želeni izdelek na zalogi, vam ga odpošljemo najkasneje v 1-5 delovnih dneh. Če naročenega blaga slučajno ni na zalogi, vam bomo to takoj sporočili. Izdelke vam bo dostavila dostavna služba Pošte Slovenija. Cena dostave z dostavno službo Pošte Slovenija je 3.9€. Možen je tudi osebni prevzem na sedežu podjetja. Ob nakupu nad 50€ je dostava brezplačna.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito. 

GARANCIJA ZA IZDELKE

Garancija izdelkov velja za izdelke, ki so kupljeni na podlagi priloženega računa, kot datum prodaje pa velja datum na računu. Garancijo se uveljavlja z računom ali kopijo in potrjenim garancijskim listom.
Garancija velja za izdelke, ki imajo to zapisano v opisu izdelka. Za izdelke, kjer lahko uveljavljate garancijsko dobo, je le-ta posebej označena. Garancija ne velja za potrošni material!
Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku bodo odpravljene brezplačno.

GARANCIJA PRENEHA VELJATI:

 • pri okvarah nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe.
 • če je v izdelek posegala nepooblaščena oseba ali če je ugotovljeno, da je kdo posegal v izdelek brez našega pisnega dovoljenja
 • pri spremembah na izdelku
 • pri nestrokovnem dodajanju konstrukcijskih sklopov.
 • pri uporabi drugih elementov, ki originalno ne spadajo k izdelku
 • pri napačnem upravljanju ali poškodbah zaradi malomarnega ravnanja

 

Kupec lahko izbere enega od naslednjih načinov plačila in sicer:

 • plačilo po povzetju (za vstopnice opcija plačila ni možna): naročeno blago se lahko plača ob dostavi na dom z gotovino, brez dodatnih provizij in stroškov. Pri dostavi na dom je možno tudi plačilo s kartico, za kar Pošta zaračuna 1€ provizije. Naročeno blago se lahko prevzame in plača tudi v razstavnem prostoru na Papirniškem trgu 17, v Ljubljani. Plačilo na prevzemnem mestu je možno z gotovino ali plačilnimi karticami, brez dodatnih stroškov dostave ter brez provizij. Možno je tudi plačilo na obroke brez obresti.
 • plačilo s plačilno ali kreditno kartico: Sprejemamo kartice Maestro, Mestercard, Visa, Karanta in Diners. Plačilo s karticami je možno na spletni strani in na prevzemnem mestu. S kreditnimi karticami Diners lahko kupujete do 24 obrokov brez obresti in ni omejitve pri znesku obroka. S kreditnimi karticami Mastercard, Visa in Karanta je možno plačilo na 12 obrokov brez obresti. Minimalni znesek obroka je 30€.
 • plačilo prek plačilnega sistema PayPal : kupnino plačate prek svetovno znanega in 100-odstotno zanesljivega plačilnega sistema PayPal (www.paypal.com).
 • bančno nakazilo: Plačilo z nakazilom UPN na naš bančni račun (TRR). Podatke za plačilo, boste prejeli na vaš e-mail naslov, katerega vnesete ob naročilu. Pri plačilu kot referenco uporabite številko naročila (SI00 + št. naročila).
 • VALÚ Moneta: je storitev brezgotovinskega plačevanja z mobitelom, hkrati pa uporabnikom storitev Telekoma Slovenije in A1 omogoča tudi polnitev računa VALÚ. Prednost VALÚ Monete je odloženo plačilo, saj se vsa plačila obračunajo enkrat mesečno prek računa za telekomunikacijske storitve. Kako plačati z VALÚ Moneto?
 • LeanPay (obročno plačevanje): Hitro in enostavno – Hipna odobritev s samo nekaj podatki. Brez papirjev, brez obiska banke! Vse na dlani – Kjeroli in kadarkoli: obročni nakup z nekaj kliki. Vse na mobilcu. Pod vašim nadzorom – Popolnoma pregledno in brez skritih stroškov. Kadarkoli si lahko premisliš.

Obiščite nas!

Naše izdelke si lahko osebno ogledate tudi v našem prevzemnem mestu v Ljubljani. Nahajamo se na Papirniškem trgu 17. Izbrane izdelke lahko tako na licu mesta vidite, primete v roko, kupite in jih takoj odnesete s seboj.

Obratovalni čas prevzemnega mesta NajNakupi je od 8.00 – 16.00. Obiščite nas in vstopite v modri svet NajNakupov!

BLUE TRADE, trgovsko podjetje, d.o.o.

Naš naslov

Papirniški trg 17, 1260 Ljubljana – Polje, Slovenija
Telefon: 080 61 16
Email: info@najnakupi.si

Klicni center

Od ponedeljka do petka: 8:00-20:00
Sobote in nedelje : 8:00-20:00

VAŠA KOŠARICA

close
Call Now Button