,

Kolagen 10.000 mg


Prehransko dopolnilo Kolagen gingerorange za kožo, lase, nohte, mišice, sklepe in normalno delovanje imunskega sistema.

 • 10.000 mg hidroliziranega kolagena
 • hialuronska kislina
 • magnezij
 • vitamini C,D3, B5, B6, B7, B12 in mineral cink
 • ekstrakt zelenega čaja
 • za sijočo kožo, močne lase, čvrste nohte, gibljive sklepe in mišice
 • za normalno delovanje imunskega sistema
 • 100 % naravni okus MALINE

Neto količina: 500 ml.

Dnevni vnos kolagena in vitaminov je 25 ml
(ena steklenica zadostuje za 20 dni)

44,00

 Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 080 6116

Kolagen gingerorange je izdelan v Sloveniji, v podjetju s certifikati HACCP, GMP in IFS22000, ki velja za najstrožji standard za preverjanje kakovosti živil, IFS22000.

ZA MLADOSTNO IN SIJOČO KOŽO

Tekoče prehransko dopolnilo gingerorange vsebuje močno koncentracijo 10.000 mg vrhunskih peptidov morskega kolagena z 10 ključnimi aktivnimi sestavinami, ki v kolagenskem napitku delujejo sinergično.

Najboljše sestavine in prijeten okus

Vsebuje hidroliziran ribji kolagen Naticol® (tipa I), vitamin C, hialuronsko kislino ter druge ključne vitamine. Ribji oziroma morski kolagen Naticol® velja za najboljšega med kolageni, saj ima zaradi najmanjših delcev kolagena in najnižje molekularne teže najvišjo biorazpoložljivost ter zagotavlja najvišjo naravno absorpcijo. Poskrbite za celovito prenovo organizma z najkakovostenšim prehranskim kolagenskim dopolnilom . Naš kolagen je prijetnega sadnega okusa ter brez dodanih barvil.

Kolagen v našem telesu

Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v človeškem telesu. Najdemo ga v sklepnem hrustancu, v koži, v črevesni steni, v vezeh, kosteh, tetivah in zobeh. Najdemo ga tudi v laseh in nohtih in je sestavni del celotne telesne strukture, saj je prisoten tudi v vseh notranjih organih. S starostjo raven naravnega kolagena v telesu začne upadati, zato je nujno, da ga dodajamo s kvalitetnimi prehranskimi dopolnili.

Znaki pomanjkanja kolagena:

 • Nastanek drobnih in izrazitejših gub
 • Izguba elastičnosti kože (uvela koža)
 • Tanki in krhki lasje, izpadanje las
 • Tanki in krhki nohti

Delovanje kolagena

Kolagen je gradnik mladostne,sijoče kože, zdravih nohtov,gibljivih sklepov, mišicinkosti. Izguba kolagena s staranjem povzroča drobne gubice, gube, povešenost, utrujeno kožo in izgubo hidracije in čvrstosti, mehke in lomljive nohte, obrabo sklepov in vezi.

Ko pijete gingerorange kolagen, vaše telo zazna visoko koncentracijo kolagenih peptidov (10.000 mg) v krvnem obtoku in sproži “odziv na popravilo ran”. Ta odziv aktivira skupino specializiranih celic v dermisu, imenovano “fibroblasti”, ki ponovno začnejo proizvajati kolagen.

Molekula kolagena v izvornem stanju je prevelika, da bi se naše telo ob zaužitju razgradilo in prebavilo ali absorbiralo skozi pore povrhnjice kože.

Zato gingerorange uporablja revolucionarno patentirano tehnologijo hidrolize, ki razgrajuje to veliko molekulo kolagena na mikro majhne koščke, imenovane kolageni peptidi, ki so dovolj majhni, da jih je mogoče zlahka absorbirati v naš krvni obtok in / ali prodrejo v pore povrhnjice in se prenašajo v dermisni sloj kože.

Namesto da zagotovi aminokisline, ki jih je treba razgraditi in nato ponovno sestaviti v kolagen, hidroliziran kolagen lahko učinkovito dovaja majhne, uporabne verižne peptide v plast dermisa in sproži nastajanje novega kolagena v koži.

Zakaj kolagen učinkuje?

Vsaka steklenica s stekleničko vsebuje pravo vrsto kolagena (tipa I ), pravo molekularno velikostvisoko jakost (10.000 mg) z močnimi klinično preizkušenimi sestavinami, ki sinergično delujejo na vašo kožo.

Gingerorange združuje moč hidrolizirane tehnologije kolagena, najvišjo koncentracijo kolagenih peptidov skupaj z vitaminom Chialuronsko kislinovitaminom B5vitaminom B6vitaminom B7vitaminom B12vitaminom D3, cinkom, ekstraktom zelenega čaja in magnezija, da kožo napolni z najbolj potrebnimi gradniki za obnovitev kolagena in hialuronske kisline v plasti dermisa.

Rezultat je zagotavljanje vlage, prožnosti in elastičnosti, ki so potrebne za vrnitev ure staranja vašega telesa in spodbujanje mlajše, gladke kože.

Dejstva o  Naticolu®:

 • Naravni in edinstveni ribji kolagenski peptidi
 • Zelo visoka stopnja čistosti kolagena; beljakovine: 99,8 % suhe snovi
 • Brez E-jev (čista etiketa), brez GSO, brez maščob, brez ogljikovih hidratov, brez purinov
 • Visoka biološka dostopnost in bioaktivnost
 • Klinično in znanstveno dokazano
 • Vodotopen in odlično organoleptičen profil (nevtralen okus in vonj)
 • Proizvedeno v Evropi po standardih ISO 9001 / ISO 22000
SESTAVINE 25 ml PDV % *
RIBJI KOLAGEN 10.000 mg *
HIALURONSKA KISLINA 35 mg *
VITAMIN C 80 mg 100 %
VITAMIN B5 5 mg 83 %
VITAMIN B6 1 mg 83 %
VITAMIN B7 BIOTIN 5 mg 10 000 %
VITAMIN B12 24 μg 800 %
VITAMIN D3 10 μg 50 %
EKSTRAKT ZELENEGA ČAJA 10 mg *
MAGNEZIJ (MG BISGLICINAT 189 mg 50 %
CINK 7,4 mg 100 %

 

* priporočen dnevni vnos ni določen

Produkt je izdelan v Sloveniji, v podjetju s certifikati HACCP, GMP in IFS22000, ki velja za najstrožji standard za preverjanje kakovosti živil, IFS22000.

Kaj je Naticol®?

Naticol® je naravni vir peptidov kolagena tipa I. Kolagen tipa I je glavna beljakovina, ki predstavlja več kot 75 % beljakovin v naših vezivnih tkivih in koži. Ima bistveno vlogo pri ohranjanju napetosti, prožnosti in elastičnosti kože.

Žal se po 25. letu starosti sinteza kolagena v našem telesu zmanjša za 1,5 % na leto. Do 45. leta starosti se lahko raven kolagena zmanjša tudi za 30 %. Zunanji učinki tega procesa so gube, drobne linije in suha koža.

Naticol® je pomlajevalna sestavina, ki zagotavlja čisto in koncentrirano raven kolagena tipa I. Zaradi majhne molekularne mase in visoke biološke uporabnosti dopolnjuje telo in zagotavlja bistvena hranila za obnovo kolagenske mreže.

Naticol® vsebuje več kot 16 % esencialnih aminokislin (9/10) ter približno 50 % glicina, prolina in hidroksiprolina. To so ključne aminokisline, ki sestavljajo kolagen tipa I. Noben drug vir beljakovin ne more zagotoviti takšnega razmerja glavnih sestavin kože.

Študije v tem poročilu kažejo, da lahko redna uporaba zdravila Naticol® pomaga upočasniti znake staranja s povečanjem sinteze kolagenaelastičnosti in čvrstosti kože ter zmanjšanjem drobnih linij in gub.

 

Vloga kolagena v telesu

Beljakovina kolagen je glikoprotein, ki je zelo razširjen v našem telesu in predstavlja 1/3 vseh telesnih beljakovin! Prisoten je v vezivnem tkivu, ki tvori ogrodje naše kože, kosti, sklepov, roženice, krvnih žil in posteljice. Obstaja več vrst kolagena, vendar 75 % kolagenskih beljakovin v našem telesu predstavlja kolagen tipa I.

Kolagen tipa I je sestavljen iz treh peptidnih verig, ki tvorijo trojno vijačnico. Ena veriga predstavlja približno 1050 aminokislin (100.000 daltonov). Te vijačnice tvorijo kolagenska vlakna. Glicin, prolin in hidroksiprolin predstavljajo > 50 % aminokislin, prisotnih v hidroliziranem kolagenu. Veliko je tudi arginina in glutaminske kisline.

Hidrolizirana kolagenska beljakovina, kot je Naticol®, ima zaradi večje biološke uporabnosti nizko molekulsko maso (<6.000 daltonov). Izraz “hidroliziran kolagen” označuje nativni kolagen, pridobljen iz vezivnega tkiva (npr. kože) s tehnološkim postopkom (encimi, T °C, tlak, pH …).

Želatina se pridobiva z zelo delno hidrolizo nativnega kolagena. Naticol® zaradi nizke molekulske mase nima želirnih lastnosti ali viskoznosti.

 

Kolagen tipa I v primerjavi s kolagenom tipa II

Kolagen tipa I je sestavljen iz dveh verig (alfa 1) in ene verige (alfa 2). Kolagen tipa I predstavlja večji delež kolagenskih beljakovin v telesu kot kolagen tipa II in je na splošno prisoten v koži (75-80 %), kosteh (30 %), zobeh, vezeh (80 %), kitah (86 %) in posteljici (> 70 %).

Čeprav ima lahko pozitivno vlogo pri lepoti kože, je kolagen tipa I prisoten tudi v kosteh, kitah in vezeh, ki so ključne sestavine v sklepnih mehanizmih.

Kolagen tipa II je sestavljen le iz treh verig (alfa 1) in je osnova samo za sklepni in hialinski hrustanec. Pomaga lahko le pri obnovi hrustanca, njegove koristi pa so omejene na sklepno udobje.

 

Kako deluje Naticol® s hialuronsko kislino in drugimi sestavinami prehranskih dopolnil?

Hialuronska kislina in hidrolizirani kolagen imata v epidermisu različne funkcije, vendar sta obe vlažilni sestavini, ki zavirata izhlapevanje vode iz kože in zagotavljata veliko pregrado za transepidermalno izgubo vode.

Hialuronska kislina v epidermisu tvori gel z veliko količino vode, ki kožo napolni, saj se upira pritisku kolagenskih vlaken, ki tvorijo matrico kože. Zato velikost in gostota kolagenskih vlaken in hialuronske kisline v koži močno vplivata na zdravje in delovanje kože.

Peptidi ribjega kolagena imajo lahko tudi sinergije z drugimi sestavinami. Študije so pokazale sinergijsko vrednost z antioksidanti, kot je na primer vitamin C. Pokazalo se je tudi, da morski hidrolizirani kolagen pospešuje absorpcijo prehranskega kalcija, saj povečuje biološko razpoložljivost kalcija. (Učinek kalcijevih spojin iz želatinastega peptida iz ribje kože, vezanega na lupino ostrig, pri podganah s pomanjkanjem kalcija. Journal of the Korean Fisheries. Kim, G. H., Jeon, Y. J., Byun, H. G., Lee, Y. S., & Kim, S. K. (1998). Družba, 31, 149-159).

 

Ali je Naticol® trajnosten?

Da! Naticol® je izdelan iz kože in lusk rib, ki bi jih sicer zavrgli v postopku filetiranja.

Proizvajalec Naticola® skrbno varuje celovitost in čistost Naticola®, saj ga proizvaja v obratu, ki izdeluje želatino in kolagen iz rib, kar zagotavlja, da vaš produkt prihaja iz varne, trajnostne in sledljive dobavne verige.

Naticol® je proizveden iz 100-odstotne ribje kože in lusk s preverjenim in varnim postopkom (sterilizacija in pasterizacija, filtracija, UF in demineralizacija).

Naticol® je v celoti skladen z veljavnimi živilskimi in farmacevtskimi predpisi. Naticol® ni obsevan in je brez GSO, maščob, onesnaževalcev, ogljikovih hidratov, holesterola in konzervansov.

Učinkovitost zdravila Naticol® dokazujejo znanstvene študije, izvedene na različnih področjih: lepota kože (2 klinične študije), mišično-skeletno stanje, uravnavanje telesne teže in še veliko več.

Naticol® je čista beljakovina (> 99 % beljakovin). Kot beljakovina prispeva k ohranjanju kostne/mišične mase in k razvoju mišične mase (trditve EFSA).

Šifra: BLUE1584100 Kategoriji: , Oznake: , , ,

Mnenja kupcev

Mnenja

Ta izdelek še nima ocene.

Bodite prvi in oddajte mnenje za “Kolagen 10.000 mg”

DOSTAVA

Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času.

Če je želeni izdelek na zalogi, vam ga odpošljemo najkasneje v 1-5 delovnih dneh v večini primerov gre za sistem “naročite danes, dobite jutri” (velja za naročila prejeta do 14 ure). Če naročenega blaga slučajno ni na zalogi, vam bomo to takoj sporočili. Izdelke vam bo dostavila dostavna služba Pošte Slovenija.

Dostavo za nas opravlja Pošta Slovenije.

Mali paket do 5kg 3,90€
Srednji paket od 5kg do 20kg 6,90€
Veliki paket od 20kg do 50kg 9,90€

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

GARANCIJA ZA IZDELKE

Garancija izdelkov velja za izdelke, ki so kupljeni na podlagi priloženega računa, kot datum prodaje pa velja datum na računu. Garancijo se uveljavlja z računom ali kopijo in potrjenim garancijskim listom.
Garancija velja za izdelke, ki imajo to zapisano v opisu izdelka. Za izdelke, kjer lahko uveljavljate garancijsko dobo, je le-ta posebej označena. Garancija ne velja za potrošni material!
Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku bodo odpravljene brezplačno.

GARANCIJA PRENEHA VELJATI:

 • pri okvarah nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe.
 • če je v izdelek posegala nepooblaščena oseba ali če je ugotovljeno, da je kdo posegal v izdelek brez našega pisnega dovoljenja
 • pri spremembah na izdelku
 • pri nestrokovnem dodajanju konstrukcijskih sklopov.
 • pri uporabi drugih elementov, ki originalno ne spadajo k izdelku
 • pri napačnem upravljanju ali poškodbah zaradi malomarnega ravnanja

 

Kupec lahko izbere enega od naslednjih načinov plačila in sicer:

 • plačilo po povzetju (za vstopnice opcija plačila ni možna): naročeno blago se lahko plača ob dostavi na dom z gotovino, brez dodatnih provizij in stroškov. Pri dostavi na dom je možno tudi plačilo s kartico, za kar Pošta zaračuna 1€ provizije. Naročeno blago se lahko prevzame in plača tudi v razstavnem prostoru na Papirniškem trgu 17, v Ljubljani. Plačilo na prevzemnem mestu je možno z gotovino ali plačilnimi karticami, brez dodatnih stroškov dostave ter brez provizij. Možno je tudi plačilo na obroke brez obresti.
 • plačilo s plačilno ali kreditno kartico: Sprejemamo kartice Maestro, Mestercard, Visa, Karanta in Diners. Plačilo s karticami je možno na spletni strani in na prevzemnem mestu. S kreditnimi karticami Diners lahko kupujete do 24 obrokov brez obresti in ni omejitve pri znesku obroka. S kreditnimi karticami Mastercard, Visa in Karanta je možno plačilo na 12 obrokov brez obresti. Minimalni znesek obroka je 30€.
 • plačilo prek plačilnega sistema PayPal : kupnino plačate prek svetovno znanega in 100-odstotno zanesljivega plačilnega sistema PayPal (www.paypal.com).
 • bančno nakazilo: Plačilo z nakazilom UPN na naš bančni račun (TRR). Podatke za plačilo, boste prejeli na vaš e-mail naslov, katerega vnesete ob naročilu. Pri plačilu kot referenco uporabite številko naročila (SI00 + št. naročila).
 • VALÚ Moneta: je storitev brezgotovinskega plačevanja z mobitelom, hkrati pa uporabnikom storitev Telekoma Slovenije in A1 omogoča tudi polnitev računa VALÚ. Prednost VALÚ Monete je odloženo plačilo, saj se vsa plačila obračunajo enkrat mesečno prek računa za telekomunikacijske storitve. Kako plačati z VALÚ Moneto?
 • LeanPay (obročno plačevanje): Hitro in enostavno – Hipna odobritev s samo nekaj podatki. Brez papirjev, brez obiska banke! Vse na dlani – Kjeroli in kadarkoli: obročni nakup z nekaj kliki. Vse na mobilcu. Pod vašim nadzorom – Popolnoma pregledno in brez skritih stroškov. Kadarkoli si lahko premisliš.
 • GoCrypto (plačilo s kriptovalutam)

Obiščite nas!

Naše izdelke si lahko osebno ogledate tudi v našem prevzemnem mestu v Ljubljani. Nahajamo se na Brnčičevi 31, Ljubljana – Črnuče. Izbrane izdelke lahko tako na licu mesta vidite, primete v roko, kupite in jih takoj odnesete s seboj.

Obratovalni čas prevzemnega mesta NajNakupi je od 8.00 – 16.00. Obiščite nas in vstopite v modri svet NajNakupov!

BLUE TRADE, trgovsko podjetje, d.o.o.

Prevzemno mesto in ogled izdelka

Brnčičeva 31, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija
Telefon: 080 61 16
Email: info@najnakupi.si

 

VAŠA KOŠARICA

close