, , ,

FA Xtreme BCAA 5000, 400 g


Primerjaj

Popolna zaščita vašega mišičja…med vadbo in po njej

  • Anti-katabolično delovanje in zaščita med vadbo
  • Lažje pridobivanje mišične mase in ohranjanje obstoječe
  • Dodatna energija med treningom
  • Okus – Ananas
  • Odlično mešanje in izjemen okus

25,99

Xtreme BCAA 5000 je izjemno prehransko dopolnilo nemenjeno najbolj intenzivnim fizičnim naporom, ki vsebuje levcin, izolevcin in valin. Gre namreč za tri pomembne aminokisline z razvejano verigo oz. esencialne aminokisline, ki jih telo samo ne more proizvajati ter jih je zaradi tega potrebno vanj dovajati s hrano.

Xtreme BCAA 5000 je superioren amonikislinski izdelek v obliki prahu, namenjenem za pripravo pijače, ki vsebuje kar 5 g najvišje kakovosti razvejanih aminokislin BCAA ( levcin, valin in izolevcin) in to v popolnem razmerju 2:1:1.

Razvejane aminokisline oz. aminokisline z razvejano verigo so namreč bistvenega pomena za mišično tkivo med samo vadbo, saj močno povečajo anabolično aktivnost, zavirajo katabolizem (razkroj mišičja) in hkrati služijo kot gorivo za delovanje mišic. Gre za ATP molekule, ki mišičju tekom intenzivne vadbe ali pa med opravljanjem vsakodnevnih dejavnosti služijo kot vir energije, nastajajo pa v procesu imenovanem glukozna oksidacija.

BCAA aminokisline predstavlja 35% mišične mase in so glavni vir energije med dolgotrajnim in intenzivnim fizičnim naporom. Daljša in bolj intenzivna je vadba, več levcina, izolevcina in valin telo porabi.

BCAA pa ne deluje le anti-katabolčino. Prav tako s povečanjem sinteze mišičnih beljakovin spodbuja anabolizem, visoka stopnja levcina pa stimulira sproščanje anaboličnega hormona inzulina, ki nadalje tudi pomeni boljšo absorpcijo BCAA aminokislin in zmanjševanje mišičnega katabolizma.

Poleg tega BCAA aminokisline preprečujejo nastanek mlečne kisline, kar telesu omogoča še učinkovitejšo regeneracijo, poleg tega pa zavirajo kopičenje triptofana v živčnem tkivu. Povečanje ravni triptofana namreč pomeni povišanje serotonina, nastenek tega pa je močno povezan s stopnjo utrujenosti. Zaradi tega lahko z uporabo BCAA treniramo intenzivneje in predčasnega občutka utrujenosti.

Glede na vsa omenjene prednosti in lastnosti izdelka lahko mirno poudarimo, da je Xtreme BCAA 5000 dopolnilo, ki ponuja dovolj prostih aminokisline, ki ne potrebujejo dodatne razgradnje in se izjemno dobro ter hitro absorbirajo. Preprečujejo razgradnjo mišičnega tkiva in pomenijo močno podporo tekom vadbe in lažje doseganje postavljenih ciljev.

Širok spekter lastnosti, ki jih Xtreme BCAA 5000 zagotavlja tako pomeni odličen in visoko kakovosten dodatek, ki je kot nalašč izdelan za vrhunske športnike ali pa rekreativce.

 

Sestavine: L-levcin, L-izolevcin, L-valin.

Sestavine (z okusi): L-levcin, L-izolevcin, L-valin, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina)1,2,3, arome1,2,3, sladilo (sukraloza)1,2,3, barvila (E1711, E160a2, E1043*).

Okusi:  Grenivka1, Pomaranča2, Limona & limeta3.

Priporočena uporaba: 1 odmerek (5 g) zmešajte v 250 ml vode in ga popijte pred samo vadbo. Zelo priporočljivo je tudi užitje 1 odmerka takoj po vadbi.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Izdelka ne uporabljajte v kolikor ste alergični na katero od sestavin, dojite, ali ste noseči. Hranite ga na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi.

HRANILNA VREDNOST IZDELKA
Hranilna vrednost izdelka Xtreme BCAA 5000
Sestavine5 g100 g
Energija85 KJ/20 Kcal1700 KJ/400 Kcal
Beljakovine5 g100 g
Ogljikovi hidrati0 g0 g
Maščobe0 g0 g
L-Levcin2500 mg50 g
L-Izolevcin1250 mg25 g
L-Valin1250 mg25 g