FA nutrition Core, BCAA, 350 g

29,99€

Počisti
SKU: 43feaeeecd7b Categories: , , ,

Anti-katabolična zaščita za vaše mišice!

BCAA – Levcin, izolevcin in valin – so tri bistvene (kar pomeni, da jih telo ne more sintetizirati oz. proizvesti samo) aminokisline z razvejanimi verigami. Te tri aminokisline namreč predstavljajo tudi skoraj 40% puste mišične mase, zaradi česar so zelo pomemben del tega tkiva.

Dopolnjevanje levcina, izolevcina in valina je običajno priporočljivo v razmerju 02:01:01, saj se ravno v takšnem razmerju te aminokisline tudi pojavljajo v samih mišicah.

BCAACore ® je izjemen in edinstven izdelek, ki vsebuje po tri različne oblike vsake izmed BCAA aminokislin in sicer v: prosti obliki, obliki alfaketoglutarat in etil ester obliki, vse skupaj pa je podprto in dopolnjeno še z dodatkom citrulin malata.

Aminokisline in BCAA so “anabolični gradniki”, ki so nujno potrebni za izgradnjo močnega in trdega mišičja, njihova absorpcija pa v nasprotju z bolj kompleksnimi beljakovinskimi dodatki, ne zahteva same prebave. Po samem zaužitju se aminokisline namreč absorbirajo skozi tanko črevo direktno v krvni obtok, od tam dalje pa v same delovne mišične celice. Vse to občutno skrajša čas absorpcije in zniža porabo energije telesu, ki je že tako obremenjeno z vadbo.

Glavni namen uživanja beljakovin in aminokislin je njihova uporaba pri anabolnih procesih: sintetiziranje oz. proizvodnja novih mišičnih beljakovin in regeneracija poškodovanih med intenzivno vadbo, medtem ko v obdobju povečane aktivnosti oz. kadar je telo brez vsakršnih drugih virov energije, aminokisline in beljakovine lahko služijo tudi kot “gorivo”, ki preprečuje neželeno razgradnjo mišic.

Uživanje BCAA aminokislin pred treningom ščiti mišične beljakovine pred razgradnjo, saj se aminokisline z razvejano verigo pretvorijo v glukozo in se tako lahko uporabljajo kot alternativni vir energije. Visoka stopnja BCAA aminokislin med samo vadbo pa lahko zmanjša proizvodnjo serotonina v možganih, kar vodi do zmanjšanja utrujenosti oz. podaljšanja faze pred samo utrujenostjo.

BCAACore ® je tako idealen za vsakogar, ki želi trenirati dobro in po potrebi izvajati daljše ter intenzivne treninge, hkrati pa je izjemno pomembnega pomena za vsakogar, ki želi povečevati moč in pridobivati čisto mišično maso ob vsakem treningu.

Priporočena uporaba:

2 poravnani merici zmešamo v 250 ml vode. Prvo polovico spijemo 30-45 minut pred vadbo in drugo polovico takoj po končani vadbi. Izdelek lahko uživamo tudi med samo vadbo.

Sestavine:

Citrulin malat, L-levcin, levcin alfa ketoglutarat, levcin etil ester, L-izolevcin, izolevcin alfa ketoglutarat, izolevcin etil ester, L-valin, valin alfa ketoglutarat, valin etil ester, aroma, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina), sladilo (sukraloza), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), barvilo (tartrazin).

Hranilne vrednosti:

Sestavine 8,5 g % RDA
Energija 127 KJ/13Kcal
Beljakovine 7,5 g
Ogljikovi hidrati 0 g
Maščobe 0 g
Vitamin B6 1 mg 71
L-Levcin 1000 mg
L-Levcin AKG 1000 mg
L-Levcin Ethyl Ester 1000 mg
L-Izolevcin 500 mg
L-Izolevcin AKG 500 mg
L-Izolevcin Ethyl Ester 500 mg
L-Valin 500 mg
L-Valin AKG 500 mg
L-Valin Ethyl Ester 500 mg
Citrulin Malat 1500 mg

Komentarji

29,99€ Izberi okus