Ali prepoznate znake dehidriranosti pri vašem psu?

Pomlad je tu in z njo sonce ter daljši dnevi. Kar naenkrat je, ko se vrnete iz službe še svetlo. Idealna priložnost, da svojega ljubljenčka odpeljete na dolg sprehod in pozabite na vsakodnevni stres in obveznosti. Za tisto urico sta le vidva sredi gozda ali parka, na svežem zraku.

Številne raziskave dokazujejo, da ima gibanje v naravi v družbi človekovega najboljšega prijatelja veliko pozitivnih vplivov. Pa imate v mislih, da se dobro počuti tudi vaš pes? Toplejše vreme in večje fizične obremenitve namreč vplivajo tudi nanj, zato mora spiti več vode. Veste, kdaj je vaš pes žejen?

Študije kažejo, da kar 45 % lastnikov psov ne ve, koliko vode da svojim ljubljenčkom. Kar 70 % lastnikov pa ne bi znalo prepoznati znakov, da je njihov pes dehidriran.


Ste med njimi tudi vi?

Verjetno ste že videli psa, kako pije iz luže, mlake ali reke. K sreči psi niso izbirčni in pijejo vodo, kjer je lahko najdejo. Letošnja suša pa jim je v veliki meri odvzela tudi ta vir vode, ki v urbanih okoljih tako ali tako nikoli ni bil na voljo.

50 % lastnikov psov je prepričanih, da je zadihanost psa znak dehidriranosti, kar pa ne drži! Psi se namreč ne potijo in zato svojo telesno temperaturo uravnavajo z dihanjem.

Pravi znaki dehidracije so:

  • povešene oči,
  • lenoba,
  • mlahava koža,
  • izguba apetita,
  • suha gobček, nos in dlesni.

Ista raziskava je pokazala, da kar 40 % lastnikov psov ne poskrbi, da imajo ti na dolgih sprehodih ali vožnjah z avtom s seboj vodo.

Veterinarji priporočajo, da psom priskrbite dovolj vode med daljšimi potmi ter po vsakih fizični aktivnosti. Če pa gre za daljšo aktivnost, je dobro, da pes pije tudi med aktivnostjo.

Ne veste, kako bi na praktičen način poskrbeli, da ima vaš pes dovolj vode na sprehodu ali v avtu?

Priporočamo vam uporabo prilagojene pasje steklenice za doziranje vode.

Pasja steklenica za doziranje vode bo poskrbela, da vaš ljubljenček nikoli več ne bo žejen. Med sprehodom, izletom, potovanjem v avtu in drugih poteh.

Steklenica za pse je razvita prav za njihove potrebe. Napolnite jo z vodo in dajte v nahrbtnik ali obesite  za pas. Ko je pes žejen, jo preprosto stisnite in v posodico na vrhu bo pritekla voda. Pes se bo tako z lahkoto odžejal! Patentiran sistem pa poskrbi, da voda iz steklenice ne kaplja, če je ne stisnete.

NE POZABITE NA VAŠEGA PSA in poskrbite, da na potepanju uživata oba!


VAŠA KOŠARICA

close
Call Now Button