Brez bolečine na vsakem koraku

Kako se izogniti bolečinam v hrbtu doma in v službi?

Otrdelost in napetost mišic, slaba prekrvavitev, mravljinčenje, krči? Veliko ljudi se vsakodnevno srečuje s temi tegobami. Ste tudi vi med njimi? Preden se podate v terapijo je pomembno, da se o svojem stanju čim bolj pozanimate in zberete čim več informacij. Čeprav se nam zdi, da so vse bolečine v hrbtu enake, temu ni tako.

Bolečine v hrbtu so ena najbolj razširjenih vrst bolečine, saj približno 80 odstotkov odraslih oseb prej ko slej trpi za bolečinami v hrbtu. Večini se bolečina pojavlja in izginja periodično. Bolečina v hrbtu je ena od bolj omejujočih bolečin, saj bolniku otežuje vsakdanja opravila in uživanje v življenjskih radostih. Omejuje nas pri športnih aktivnostih, hišnih opravilih in spanju. Odziv zdravnikov na trditve bolnikov o tovrstnih bolečinah pa je redko pozitiven ali koristen, kirurški posegi pa izjemno nevarni.

Bolečine v hrbtu se najpogosteje pojavljajo v območju spodnjega hrbta oziroma križa. Bolečina je lahko akutna ali kronična. Najbolj pogosta je akutna bolečina v križu, ki ne traja dlje od šestih tednov in se lahko pozdravi sama. Kronična bolečina v križu traja dlje, tri mesece ali več in zahteva več pozornosti ter se težje zdravi.

Bolečine v hrbtu ne izvirajo samo iz fizičnih poškodb, ampak se lahko pojavijo tudi zaradi psiholoških faktorjev, kot so stres, tesnoba, depresija ali težave s spanjem. Tudi spoprijemanje s temi težavami tako lahko odpravi bolečine v hrbtu.

Če se srečujete z bolečinami v hrbtu, poskrbite najprej za pravilno držo, prehrano in telovadbo. Poleg tega pa si lahko pomagate z izdelki Dr. Ho, ki blagodejno vplivajo na mišice in hrbtenico ter vam nudijo sproščujočo masažo. Tako se lahko morda izognite nevarnim kirurškim posegom ali zdravilom z negativnimi stranskimi učinki.

dr. ho